kwakkenbos

Kwakkenbos BV ziet KIREMA als de witte raaf onder de ICT-bedrijven

Algemeen directeur Michel Kwakkenbos over de samenwerking tussen Kwakkenbos BV en KIREMA.

Alles-in-één-IT voor een vast bedrag per maand

Proactief beheer voor Microsoft365 & Azure

Locatieonafhankelijke telefonie & internet

Moderne beveiliging en cyber security

Desktops, laptops, tablets, smartphones & printers

Kantoornetwerken, WiFi en VPN-tunnels

microsoft partner ict waarborg iso certificaat

Aannemersbedrijf Kwakkenbos BV heeft gekozen voor KIREMA. Hierdoor beschikt het familiebedrijf uit Harmelen over toekomstgerichte ICT, die eenvoudig op- en af te schalen is en voldoet aan de hoge eisen rondom processen, continuïteit, informatiebeveiliging en wetgeving. Bovendien heeft Kwakkenbos geen IT-medewerker(s) nodig om iedere dag te beschikken over goedwerkende werkplekken en persoonlijke ondersteuning.

Michel Kwakkenbos, algemeen directeur van het 75 mensen tellende bedrijf, vertelt vol enthousiasme over zijn aannemersbedrijf en de bouwwereld. “We richten ons op opdrachtgevers  die een aannemersbedrijf zoeken met een persoonlijke en betrokken instelling. We werken hier met communicatieve en betrokken mensen, waarvan er ongeveer 40 beschikken over een werkplek via laptop of tablet”.

Na verschillende ervaringen durf ik te stellen dat KIREMA de witte raaf is onder de IT-bedrijven. Het onderscheidend vermogen van KIREMA is voor mij heel duidelijk. Dat is betrokkenheid, persoonlijke aandacht, korte lijnen en hun proactieve houding. Ze regelen het gewoon!

Michel Kwakkenbos, Algemeen Directeur Kwakkenbos BV

Om klanten nog beter van dienst te zijn en helder te communiceren werkt Kwakkenbos volgens LEAN principes. Dat betekent dat het bedrijf efficiënt werkt en goede controle heeft over de processen. Maar vooral ook de klantwaarde centraal stelt. Daarom werkt Kwakkenbos BV met ‘KYP’, wat staat voor ‘Keep your promise’, een applicatie waarmee de volledige procesketen in de gaten wordt gehouden. Omdat alle betrokken partijen in een project hiermee werken weet Kwakkenbos altijd de actuele status en voortgang van projecten en kan het bedrijf klanten adequaat informeren. Om alle processen van telefoon tot en met oplevering te ondersteunen werkt het bedrijf uit Harmelen met ‘Kraan’ bouwsoftware. Voor de Human Resource processen werkt het bedrijf met Afas.

“Als je mij vraagt wat het onderscheidend vermogen van KIREMA is, dan is dat voor mij heel duidelijk. Dat is betrokkenheid, persoonlijke aandacht, korte lijnen en hun proactieve houding. Ze regelen het gewoon! Dat klinkt wellicht allemaal als een open deur, maar na verschillende ervaringen durf ik te stellen dat KIREMA de witte raaf is onder de IT-bedrijven” betoogt Kwakkenbos. “Zaken doen met mensen is voor ons elementair, daarbij past niet een bedrijf dat werkt met geautomatiseerde tickets, kastje naar de muur en wachtrijen. KIREMA kent onze werkprocessen, applicaties en onze mensen. Dat is voor ons een unieke ervaring. Ze zijn benaderbaar, nemen eigenaarschap en communiceren open en eerlijk met onze mensen. Voor onze ICT waren we niet op zoek naar de grootste partij. Maar wel naar de beste”.

Kwakkenbos had een eigen ICT-omgeving die aan vervanging toe was. Daarbij ontstond de discussie voor vervangen en professionaliseren of kiezen voor een oplossing uit de cloud. Een lastige keuze, waarbij ook afschrijven of een maandelijkse subscriptie een belangrijke discussie was. Uiteindelijk is gekozen voor een op cloud gebaseerde oplossing. De belangrijkste redenen hiervoor waren:

  • Flexibiliteit en schaalbaarheid
  • Kwakkenbos moet vanwege regelgeving aan zwaardere eisen voldoen op het vlak van (1) procesondersteuning, (2) continuïteit en betrouwbaarheid, (3) informatiebeveiliging en (4) risicobeperking
  • Het niet hoeven aantrekken van IT-personeel
  • Veilig kunnen werken vanaf andere locaties

“Kirema heeft in de bouwvakvakantie onze omgeving omgezet naar de nieuwe omgeving. Een hele verademing dat alles gewoon geregeld wordt zonder dat je er last van hebt. Zo hadden we een geruisloze overgang naar nieuwe hardware en is alle software naar nieuwe versies gebracht. Onze klanten, leveranciers en medewerkers hebben totaal geen last gehad van de migratie. En dat is zo onderscheidend aan KIREMA. Ze denken in alle facetten mee, zijn betrokken en erg proactief. Ook hebben we mooie stappen gemaakt om papierloos te werken” vertelt Michel.

Over Kwakkenbos BV

Kwakkenbos BV is een trots familiebedrijf. Het aannemersbedrijf is gespecialiseerd in bouwprojecten en verbouwingen. Vorig jaar bestond vorig jaar 75 jaar en staat als middelgroot en modern familiebedrijf voor vakmanschap. Het bedrijf heeft servicegerichtheid en een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel staan. Kwakkenbos BV investeert graag in langdurige relaties met opdrachtgevers en staat hen op alle vlakken bij tijdens de realisatie van hun projecten. De vakmensen die werkzaam zijn bij Kwakkenbos BV staan voor kennis, kwaliteit en passie. Als erkend bouwbedrijf beschikt Kwakkenbos BV over alle belangrijke certificeringen en keurmerken.