Het is een drama op de arbeidsmarkt op dit moment. Ook wij zijn vanwege groei op zoek naar nieuwe collega’s en weten hoe moeilijk het is goede mensen te vinden. In deze blog bespreekt Rainier Kwakkenbos hoe je actief kunt werken aan het geluk van je medewerkers om ervoor te zorgen dat ze blijven. Goed ingerichte werkplekken en IT-processen horen daar natuurlijk bij, maar er is meer.

1. Overschat de rol van salaris niet

Denk je dat medewerkers die het meest betaald krijgen ook het meest gemotiveerd zijn om goede prestaties te leveren? Dan kom je bedrogen uit. Dan Ariely, hoogleraar psychologie en gedragseconomie aan de Duke University, was een van de mensen die heeft onderzocht wat ons motiveert op werk. In zijn Ted Talk ‘What makes us feel good about our work?’ vertelt hij dat geld alleen, zeker op lange termijn, niet voldoende is. Het overgrote deel van de mensen wordt een stuk blijer van het gevoel zinvol werk te doen in combinatie met bevestiging en de mogelijkheid tot ontwikkeling.

2. Automatiseer saaie en foutgevoelige processen

Van geestdodende processen wordt niemand blij. Neem het overtypen van gegevens, ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat is nou niet per se mijn definitie van zinvol werk. Bovendien zijn dit soort processen heel foutgevoelig. Door zo’n proces op de juiste manier in te richten en te automatiseren verminder je de foutkans en blijft er tijd over voor werkzaamheden waar je medewerkers hun talent kunnen laten zien. Fijn voor jou, fijn voor je team.

3. Maak sporten laagdrempelig

Gezonde medewerkers zijn productiever, minder vaak ziek en hebben meer plezier in hun werk, volgens ArboNed. Het aanbieden van bedrijfsfitness kan dus een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn. Ook een- of tweewekelijks een bootcamp organiseren of iets anders sportiefs doen met elkaar, kan heel motiverend zijn.

4. Lunch gezamenlijk

Ik ben dol op eten, en samen met collega’s eten is natuurlijk helemaal leuk. Regel een paar keer per week een bedrijfslunch voor de kantoorgangers. Zet dan wel iets lekkers op tafel. Zo’n klef bolletjes met zweetkaas, daar gaat niemand je dankbaar voor zijn. Een bedrijfslunch met bijvoorbeeld ambachtelijk, lokaal bereid brood, biologische spreads of verse soepen, dat is heerlijk en draagt bij aan de gezondheid van je medewerkers. Spreek dan meteen af dat het verboden is om over werk te praten. Wel zo gezellig…

5. Doe ’s hip

Maar liefst 90 procent van de managers denkt dat de medewerkers niets te wensen hebben als het gaat om technologie, zo blijkt uit onderzoek door PWC. De helft van de medewerkers is het daar maar mee eens. Privé hebben we een hippe app voor alles, waarom zou je op kantoor dan met ouderwetse rommel willen werken? Kies voor een slimme cloudoplossing en implementeer een goed samenwerkingsplatform zoals Microsoft Teams. Dat maakt het leven al een stuk gemakkelijker.

Hoe staat het met jouw IT-omgeving?

Hoe aantrekkelijk is jouw IT-omgeving? Nodig ons eens uit voor een gesprek. Wij zien dagelijks verschillende IT-omgevingen, we weten inmiddels wat werkt en nemen met liefde jouw IT-omgeving eens onder de loep. Wil je eens verder praten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@kirema.nl of bel 0348 – 20 00 03.

Ontvang altijd de laatste updates