De digitalisering gaat maar door. Dat betekent ook dat er steeds meer wordt geëist van je hardware. Gevolg? Eens in de zoveel tijd moet je je hardware vervangen. Maar wanneer weet je dat het zover is? In deze blog vertelt Rainier Kwakkenbos hoe je dat moment herkent. Beter nog: hoe je het voor blijft!

Meer rekencapaciteit

De technologische ontwikkelingen van vandaag de dag, zorgen dat je als ondernemer voortdurend moet blijven investeren in je hardware. Zeker als je medewerkers hun applicaties lokaal hebben geïnstalleerd hebben hun computers meer rekencapaciteit nodig. Soms gaan die ontwikkelingen ineens in een sneltreinvaart. Zo heeft de coronapandemie ervoor gezorgd dat we massaal met Microsoft Teams aan de slag zijn gegaan. Een prachtige ontwikkeling, die wel het nodige vraagt van je hardware. Als je medewerkers dan ook nog eens hun bestanden op hun laptop bewaren, dan zullen ze snel tegen de limieten van hun hardware oplopen. Dan lopen de harde schijven vol, worden de computers traag, kun je updates niet meer draaien – met allerlei veiligheidsrisico’s ten gevolg – en krijg je steeds vaker last van foutmeldingen.

Proactief geïnformeerd dankzij monitoring

Door te kiezen voor een cloudoplossing, kun je veel problemen voorkomen. Niet alleen is je IT-omgeving op die manier altijd en overal bereikbaar, je vraagt ook minder van de individuele werkstations én je kunt je IT-omgeving maandelijks mee laten groeien of krimpen met je personeelsbestand. Bovendien zal een goede IT-partner je omgeving ook monitoren. Zo word je proactief op de hoogte gehouden hoe het zit met de datagroei in je organisatie. Lopen er harde schijven vol? Dan kun je die vergroten of vervangen. Processors die het steeds moeilijker krijgen? Daar is iets aan te doen! Monitoren wij je IT-omgeving? Dan worden er zelfs automatisch tickets aangemaakt, zodat je problemen kunnen worden aangepakt, voor het daadwerkelijk problemen worden. Wat wil je nog meer?

Hoe staat het met jouw IT-omgeving?

Worstel je met verouderde hardware of denk je dat het beter en sneller kan, dan is het misschien tijd om ons eens uit te nodigen voor een gesprek. Wij zien dagelijks verschillende IT-omgevingen, we weten inmiddels wat werkt en nemen met liefde jouw IT-omgeving eens onder de loep. Wil je eens verder praten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@kirema.nl of bel 0348 – 20 00 03.

Ontvang altijd de laatste updates