Zoals je nooit een paar schoenen zou kopen die niet passen, zo is het verstandig om ook niet met een IT-dienstverlener in zee te gaan die niet bij jouw organisatie past. Er zijn enorm veel IT-oplossingen en IT-aanbieders. We kunnen ons voorstellen dat het soms knap lastig is om het kaf van het koren te scheiden. Daarom vind je hieronder een beknopte checklist om je te helpen de juiste IT-partner te selecteren.

1) Vinden jullie elkaar wel écht leuk?

Het aangaan van een zakelijke relatie is niet anders dan het aangaan van een huwelijk. Leer elkaar eerst goed kennen voordat je in het huwelijksbootje stapt. Bespreek globaal hoe jullie de samenwerking het beste kunnen vormgeven en bekijk of de visie op IT en samenwerken jou aanspreekt.

2) Formuleer een duidelijke hulpvraag

Het is enorm belangrijk dat jij met een duidelijke hulpvraag komt. Formuleer waar je tegenaan loopt in een probleem- of vraagstelling of casus. Aan de hand van jouw input kan de IT-dienstverlener met oplossingen komen.

3) Check of de mogelijke IT-partner goed luistert

Krab jezelf goed achter de oren als het je opvalt dat jouw mogelijke IT-partner geen ster is in goed luisteren. Een mogelijke partner moet weten hoe jouw bedrijf in elkaar steekt, hoe het klantcontact verloopt en wat jullie toekomstplannen zijn. Goed luisteren is een goede graadmeter voor hoe IT-gerelateerde zaken in jouw organisatie zullen worden opgepakt en of de juiste technische invulling aan zaken zal worden gegeven.

4) Denkt de IT-partner met je mee?

Je hebt een hulpvraag geformuleerd en jouw behoeften en wensen uitgesproken. Maar is wat jij wilt wel realistisch en haalbaar binnen het gegeven budget? Misschien wil jij een Ferrari, maar heb je het budget van een Audi a3. Jouw IT-partner dient open en eerlijk tegen jou te zijn en met jou mee te denken.

5) Ontvang jij een inzichtelijke specificatie van alle kosten?

Wees van tevoren scherp op verborgen kosten. Een betrouwbare IT-dienstverlener kan alle IT-kosten goed onderbouwen. Staar je niet blind op ogenschijnlijke goede deals. Je kunt gemakkelijk voor tien euro per maand per gebruiker een Office 365 tool afsluiten. Maar als er vervolgens een hoop kosten bijkomen voor beheer, back-up en veiligheid, dan word je hoogstwaarschijnlijk achteraf opgezadeld met kosten die in de kleine lettertjes stonden.

Laat ons weten wat jij van deze checklist vindt. We vinden het altijd leuk om van je te horen: gewoon om elkaar beter te leren kennen of vanwege een prangende IT-gerelateerde vraag. Bel ons via 0348 – 20 00 03 of mail.

Ontvang altijd de laatste updates