De technologie evolueert in razend tempo. Kijk alleen maar naar robottechnologie, the internet of things, nanotechnologie en kunstmatige intelligentie. Ontwikkelingen waar we zo’n vijftig jaar geleden nog van dachten dat ze altijd een ver-van-mijn-bed-show zouden blijven. Inmiddels weten we wel beter en kunnen we er ons voordeel mee doen. In deze blog bespreken we vier manieren waarop technologische ontwikkelingen als deze ons doen groeien.

1. Tijdswinst

Dankzij technologie kunnen we dingen sneller doen. Vaak realiseren we ons dat niet eens, omdat de agenda zich vanzelf vult met andere dingen, maar denk maar eens terug aan de tijd dat je je facturen nog handmatig moest opstellen en versturen. Vandaag de dag is het een kwestie van een druk op de knop en je bent klaar. Kun je je nog voorstellen hoe mensen vroeger de hele archiefkast door moesten spitten op zoek naar dat ene document? Vandaag de dag toets je een zoekopdracht in en klaar ben je.

2. Snelheid

Door processen te digitaliseren, kun je ook meer snelheid maken. Waar je voorheen moest wachten op anderen, kun je nu vaak doorpakken omdat je inefficiëntie elimineert. Als je sneller door kunt pakken, komt er ook ruimte voor financiële groei.

3. Minder foutkans

Het slim digitaliseren van processen betekent ook dat je afscheid kunt nemen van het overtypen van dingen. Als je geen dingen meer hoeft over te typen, verminder je de foutkans en lever je betere kwaliteit. In de IT zeggen we niet voor niets: garbage in, garbage out, ofwel slechte input leidt tot slechte output. Andersom geldt natuurlijk net zo. Door systemen met elkaar te verbinden, voorkom je dat data gedurende het proces ongewenst veranderd wordt en leidt tot fouten. En als je minder fouten maakt, hoef je ook minder rommel op te ruimen.

4. Minder afhankelijk van personeel

Er is een schreeuwend tekort aan mensen, niet alleen in de ICT, maar in alle branches. Dat kan ervoor zorgen dat de groei van organisaties stagneert. Technologie is zeker niet de oplossing voor alles, je blijft mensen nodig hebben binnen je bedrijf. Toch kan technologie een deel van de pijn weghalen. Zo draagt het bij aan het optimaliseren van je bedrijfsprocessen en dus aan de groei van je bedrijf, zonder dat daar je daar extra medewerkers voor nodig hebt.

5. Verbinding

Technologie maakt het ook steeds makkelijker om samen te werken. Kijk maar eens naar Microsoft Teams, het samenwerkingsplatform van Microsoft. Samenwerken aan documenten ongeacht de locatie, vergaderingen organiseren, waar je je ook op deze aardbol bevindt, het kan allemaal. Die eenvoudige manier van interacteren met elkaar zorgt er niet alleen voor dat je organisatie groeit, maar ook dat je medewerker als mens groeien.

Hoe staat het met jouw IT-omgeving?

Haal jij al alles uit jouw IT-omgeving? Nodig ons eens uit voor een gesprek. Wij zien dagelijks verschillende IT-omgevingen, we weten inmiddels wat werkt en nemen met liefde jouw IT-omgeving eens onder de loep. Wil je eens verder praten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@kirema.nl of bel 0348 – 20 00 03.

Ontvang altijd de laatste updates