Er zijn nieuwe verscherpte Corona maatregelen van kracht. Thuiswerken is weer de norm en zoals het er uitziet, zal dat voorlopig zo blijven. Hoe gaat jouw organisatie hiermee om?

Corona toont aan dat thuiswerken blijvend is. Maar vinden jouw medewerkers dit wel zo prettig? Verhoog het thuiswerkgeluk door de volgende aspecten niet uit het oog te verliezen.

Eén daarvan is aandacht voor het sociale aspect. Medewerkers zien elkaar minder, maar de behoefte aan fysiek contact blijft. Het is daarom noodzaak om de zakelijke IT-omgeving dusdanig in te richten dat het voor medewerkers makkelijk is om goed contact met elkaar te onderhouden én productief samen te werken. Het functionele en het sociale aspect dienen als even belangrijk te worden beschouwd. Neem dit mee in de keuze van de applicaties en de inrichting van het bedrijfsplatform.

Een andere aspect is de ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek. Wie weet werkt één van jouw medewerkers op een krukje aan de keukentafel. En onderschat die het belang van een ergonomisch werkplek. Aangezien voorlopig het einde van structureel thuiswerken nog niet in zicht is, is het extra belangrijk om regelmatig met je medewerkers in gesprek te gaan over hoe je het lichaam gezond houdt en rugklachten voorkomt middels het hebben van een verantwoorde thuiswerkplek. Zo voorkom je dat jouw medewerkers op de langere termijn lichamelijk klachten krijgen en zelfs ziek thuis komen te liggen.

Een derde aspect is de beveiliging van de IT-omgeving. De kans is groter dat er in een thuisomgeving werkmateriaal verdwijnt, dan in een kantooromgeving. Stel dat er een werklaptop wordt gestolen, is die dan zodanig goed beveiligd dat onbevoegden er niet in kunnen komen? Als je deze vraag niet volmondig met ja kan beantwoorden, is het zaak om nu maatregelen te nemen.

Een laatste aspect is in de cloud werken. Er zijn organisaties die nog niet (volledig) in de cloud werken. Is jouw organisatie een van hen, dan is het nu de hoogste tijd om te investeren in het werken in de Cloud. Het heden en de toekomst liggen in de Cloud. Je kunt niet langer met verouderde systemen werken. Je kunt jouw medewerkers niet langer op een omslachtige manier laten werken. Je kunt niet langer via omwegen proberen om modernisering te omzeilen. Vernieuw en zorg ervoor dat jouw organisatie toekomstbestendige tools en software gaat gebruiken.

Loopt jouw organisatie bij het thuiswerken tegen een aantal technische zaken aan? Laat het ons weten. We onderzoeken graag waaraan het ligt en komen altijd met een passende oplossing. Get in touch.

Ontvang altijd de laatste updates