De kantoortuin verliest aan populariteit. Steeds meer werknemers willen op kantoor in alle rust werken en vanuit de eigen ruimte de verbinding opzoeken wanneer zij daar behoefte aan hebben. Werken in gescheiden ruimtes stelt hen in staat om meer geconcentreerd te werken en zelf te beslissen wanneer ze wat afleiding kunnen gebruiken.

Uit onderzoek is gebleken dat ontspanning en af en toe wat afleiding de productiviteit op de werkvloer verhogen. Daardoor zie je dat steeds meer organisaties kiezen voor hippe kantoorconcepten met bijvoorbeeld vergaderkuilen, slaapstoelen voor het middagdutje, meditatieruimten of pingpongtafels. Als werkgever is het nuttig om de behoeften van de medewerkers te peilen en het kantoorconcept hierop aan te passen. Dit hebben wij ook gedaan en daarom zijn de muren terug en komt hiermee een einde aan ons kantoortuin tijdperk. Per januari 2021 zijn we verhuisd naar een groter pand met gescheiden ruimten. De oude vertrouwde koffieautomaat is weer in ere hersteld als de ontmoetingsplek op kantoor.

Daarnaast hebben wij een mooie digitale kantoortuin gecreëerd, waarbij het niet uitmaakt of collega’s op kantoor of thuiswerken, want ze kunnen elkaar altijd opzoeken om te overleggen, samen te werken, om te borrelen, gezamenlijk de dag af te sluiten, te gamen en een lolletje te trappen. Wij gamen regelmatig samen online. Zo houden wij de goede sfeer erin: het is ons al een aantal keer gelukt om samen uit een online escape room te ontsnappen. En we hebben elkaar beter leren kennen door online opdrachten uit te voeren en raadsels op te lossen.

Internet, social media en een enorme hoeveelheid aan apps zorgen ervoor dat we steeds meer prikkels binnenkrijgen. Als je hierbij de prikkels optelt die binnenkomen wanneer je in een kantoortuin werkt, dan is de ondergang van de kantoortuin geen vreemde ontwikkeling. Tegelijkertijd bieden applicaties ook nieuwe mogelijkheden om met elkaar te verbinden, mits je ze goed inzet. Als IT-leverancier denken wij hier goed over na.

Heb jij onderzocht in hoeverre medewerkers op kantoor in alle rust kunnen werken en hoe zij willen vergaderen, samenwerken en de verbinding met elkaar willen aangaan? Wij zijn benieuwd naar jouw kantoorconcept en welke rol hierin is weggelegd voor nieuwe technologie. Je kunt je verhaal met ons delen via info@kirema.nl of 0348 – 20 00 03. Neem ook contact op als je vragen hebt over de inrichting van jouw digitale kantoortuin.

Ontvang altijd de laatste updates