Jij hebt behoefte aan een (nieuwe) IT-partner om jouw ICT-voorzieningen op niveau te brengen en/of te houden. Er zijn verschillende zaken op ICT gebied die de aandacht van een expert behoeven, maar je vindt het lastig om een concrete hulpvraag te formuleren. Want waar begin je nou met aan te duiden wat er allemaal moet gebeuren?

KIREMA helpt je graag een handje.

Begin met in kaart te brengen welke processen in de organisatie het meeste tijd kosten en/of waarvan je het idee hebt dat het beter kan.

Kortom, heb goede gesprekken over de IT van je bedrijf. Zo kan een IT-leverancier met je meekijken wat de performance is van de processen, wat er verbeterd kan worden én jou advies op maat geven.

KIREMA heeft drie vragen die regelmatig bij ons binnenkomen op een rij gezet. Misschien herken je één of meerdere van deze vragen.

  1. Medewerkers klagen dat ons systeem traag is, is de software misschien verouderd? En het internet mag ook best sneller.
  2. Wij loggen in op de PC die op kantoor staat en maken nog geen gebruik van de cloud? Wij zijn benieuwd naar de laatste mogelijkheden op IT-gebied.
  3. Is het op beveiligingsgebied goed geregeld bij ons? We willen dit graag onderzoeken.

Als je jouw hulpvraag helder hebt, is het belangrijk om jouw IT-partner te selecteren. Je wilt een partner die naar jou luistert, jouw bedrijf doorgrond en je helpt om de continuïteit van jouw organisatie te waarborgen.

Naast het in kaart brengen van de processen is het ook verstandig om in kaart te brengen welke risico’s je loopt als de IT niet goed is geregeld?

Bijvoorbeeld, als jij met verouderde apparatuur en software blijft werken, als er geen goede back-ups worden gemaakt en je data verliest, als het niet goed is beveiligd is en je te maken krijgt met ransomware.

In andere woorden, breng zowel de behoeften op IT-gebied in kaart als de mogelijke risico’s die de organisatie loopt. Op deze manier kom jij beslagen ten ijs bij een IT-leverancier en kun jij de juiste partner selecteren. Deze partner dient moderne, passende en toekomstbestendige oplossingen te bieden.

Wil je verder praten met KIREMA over jouw behoeften en de risico’s die jouw organisatie loopt? Neem contact met ons op via info@kirema.nl of bel 0348 – 20 00 03.

Ontvang altijd de laatste updates