Security wordt steeds belangrijker in een IT-omgeving. Tegenwoordig horen we meer en meer verhalen over datalekken en inbraken in IT-systemen.

Een belangrijke vraag die in iedere organisatie gesteld dient te worden is dan ook: Zijn wij veilig bezig?

Je koopt laptops voor medewerkers en installeert Office 365 erop, zodat ze prettig kunnen werken. Dat betekent nog niet automatisch dat ze veilig werken. Heb je security hoog in het vaandel staan, dan zal je aanvullende maatregelen moeten nemen.

Voordat je die aanvullende maatregelen kan nemen, dien je eerst te kijken naar de manier van werken binnen de organisatie.

Worden er in het systeem overal bestanden opgeslagen? Dan is de organisatie niet veilig aan het ondernemen. Medewerkers dienen vertrouwelijke bestanden op een veilige encrypted locatie op hun computer te kunnen opslaan.

Er is al sprake van een datalek wanneer een bestand wordt gemaild naar Robert Parker in plaats van Robert Parken. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Dit soort situaties voorkom je met een security first mentaliteit.

Een onafhankelijke Data Protection Officer (DPO) kan je helpen toe te zien op de naleving van de privacyregelgeving in de organisatie.

Hij/zij kan onder andere voorlichting geven, advies geven over technologie en beveiliging en relevante wetgeving, vragen en klachten afhandelen van werknemers en klanten, interne regelingen ontwikkelen en overal toezicht houden op de wijze van gegevensverwerking binnen de organisatie.

Hij/zij kan met je meekijken of de inrichting van je IT-omgeving volgens de norm is. Of je de laatste technieken gebruikt en of alles op security gebied up-to-date is.

Ook bij KIREMA kijken we, bij de inrichting van de IT-omgeving, volop naar de beveiliging. We hebben een ISO 27001 certificering. Dat houdt in dat wij volledig werken volgens de vereiste Nederlandse norm en op een veilige manier omgaan met de data van onze klanten.

Wij helpen onze klanten om slim na te denken over hoe ze met hun eigen data kunnen omgaan. Over hoe ze iedere laptop slim en veilig kunnen inrichten. We geloven in security first als het gaat om het inrichten van en het werken in de IT-omgeving.

Wanneer was het voor het laatst dat jouw IT-systeem grondig is gecontroleerd op veiligheid? Is het tijd voor een nieuwe check? Neem contact met ons op. Als onafhankelijke partij gaan we direct voor jou aan de slag en voorzien we jou van eerlijk advies. Get in Touch!

Ontvang altijd de laatste updates