Naast Office 365 is er ook Microsoft 365. En dat maakt het overzicht wel een beetje lastig. Office 365 kent al vele vormen (Business, Business essentials, Business premium, E1, E3 en E5) en bevat applicaties als Outlook, Word, Excel, Powerpoint, SharePoint, Teams, Delve, Sway, Yammer en vele andere applicaties afhankelijk van welke versie jouw bedrijf voor je heeft geregeld. Je kunt dit zien door in te loggen bij login.microsoftonline.com. De verschillende functies van Office 365 zijn er op gericht de productiviteit en samenwerking binnen een bedrijf te bevorderen.

Microsoft 365 is geïntroduceerd door Microsoft als een intelligente oplossing gericht op bedrijven. Het omvat een pakket met drie bestaande Microsoft producten onder één licentie: Office 365, Windows 10 Enterprise en Enterprise Mobility + Security (EMS). Office 365 stimuleert creativiteit en samenwerking, Windows 10 Enterprise geeft systeembeheerders meer controle en EMS biedt betere beveiligingsopties. Microsoft 365 haalt dus het beste uit deze drie producten en combineert het onder één licentie en één management console.

Om het simpel te zeggen bevat Microsoft 365 office 365 en heeft het daarnaast ook Windows 10 en EMS. Door deze in een bundel aan te bieden profiteer je van iets lagere tarieven dan dat je al deze onderdelen los koopt. Maar als je de onderdelen niet nodig hebt of niet gebruikt is Office 365 weer voordeliger.

We begrijpen het als bovenstaande een beetje abracadabra is en je niet meer weet welke versie je moet kiezen. We helpen jou natuurlijk graag!