Tijdens de coronacrisis is gebleken dat (gedeeltelijk) thuiswerken een uitstekende optie is. Een grote groep werknemers heeft aangegeven daarmee door te willen gaan. Het is aan werkgevers en IT-managers om manieren te vinden om aan die wens te voldoen. De cloud blijkt de aangewezen oplossing. Tegelijkertijd bestaat er twijfel om over te stappen. Want is werken in een gedeelde omgeving nou wel zo veilig? Het antwoord daarop is een volmondig ‘Ja!’. Op voorwaarde dat er voldoende expertise aanwezig is op het gebied van IT en security.

Is de security binnen jouw onderneming op orde?

Dat veiligheid belangrijk is spreekt voor zich. Maar bij de netwerken is de security, of de afwezigheid daarvan, grotendeels onzichtbaar. Daarom wordt er vaak pas ingegrepen als het te laat is. Door een lek of een hack komen bedrijfsgegevens op straat te liggen of is het voor werknemers onmogelijk om taken uit te voeren. Dat levert een hoop ellende op en kost veel geld. Op zo’n moment is de urgentie om de veiligheid te verhogen plotseling hoog.KIREMA voorkomt dat het zover komt door ondernemingen te helpen bij het realiseren van een secuur en flexibel netwerk.

De balans tussen flexibiliteit en veiligheid

Veiligheid is dus essentieel. Maar hoe combineer je dat met flexibiliteit? Als IT-specialist zien we dat ondernemingen steeds meer aandacht besteden aan hun netwerk. Helaas ontbreekt de expertise binnen de meeste bedrijven om de huidige situatie echt goed te analyseren. Ze twijfelen bijvoorbeeld of de beveiliging wel op orde is.

Hoe afhankelijk is jouw onderneming van de IT?

IT is een cruciaal en centraal onderdeel binnen iedere moderne onderneming. Heb jij weleens bedacht wat er allemaal misloopt wanneer de IT niet functioneert? Wij merken dat veel bedrijven de consequenties ernstig onderschatten. Opmerkelijk, aangezien vrijwel elk proces afhankelijk is van IT.

De juiste updates voor de hoogst haalbare veiligheid

Blijf jij kwaadwillenden een stapje voor door je netwerk continu van updates te voorzien? Dat is namelijk een vereiste voor de veiligheid. Wij merken dat netwerken van bedrijven die de IT zelf organiseren lang niet altijd up-to-date zijn. Dat begrijpen we best. Want voor een enkele IT-manager is het vrijwel onmogelijk om alles zelf te organiseren. We gaan graag om tafel zitten met de IT-afdeling van een onderneming om de huidige situatie door te nemen. Samen werken we aan een veilig en flexibel netwerk.

Weet jij wat je moet doen in het geval van een lek of hack?

Zelfs het meest ondoordringbare netwerk zorgt soms voor problemen. Een menselijke fout is vaak de oorzaak. Bijvoorbeeld een werknemer die bestanden via onofficiële kanalen deelt of onzorgvuldig omgaat met inloggegevens. Weet jij wat de vervolgstappen zijn in een dergelijke situatie? De juiste IT-partner staat op dergelijke momenten voor je klaar.

Persoonlijke service van een vakkundige cloud provider

Wij maken oplossingen op maat om al onze klanten de optimale werkomgeving te bieden. Daarmee haal je pas écht het maximale uit de cloud. Twijfel jij over de veiligheid van je netwerk? Of werk je graag sneller en flexibeler via de cloud?

Neem dan contact met ons op en geniet van een goede nachtrust omdat je zeker weet dat je netwerk op orde is!

Ontvang altijd de laatste updates