Het ondernemerschap zit vol uitdagingen. De ene dag kom je om in het werk, een week later kijk je naar een zwijgende telefoon. De markt is immers voortdurend in beweging. Om maar te zwijgen van de commotie die een minuscuul virus kan veroorzaken. Als je ineens met krimp te maken krijgt, wil je niet met torenhoge IT-kosten blijven zitten. In deze blog vertelt Rainier Kwakkenbos wat een flexibele IT-omgeving je brengt.

Overlevingsstand

Succes is kwetsbaar. Zo hebben wij een klant in het vastgoed. Een aantal jaar geleden stortte de hele huizenmarkt in. In een paar maanden tijd moest hij zijn personeelsbestand halveren. Het is inmiddels weer goed gekomen, met de huizenmarkt en met deze klant. Maar hij heeft flink moeten snijden in de kosten om deze crisis te overleven. Gelukkig was zijn IT-omgeving flexibel ingericht en kon hij ook zijn IT-kosten halveren.

Conventionele IT-omgeving rigide

Bij een conventionele IT-omgeving gaat dat allemaal niet zo eenvoudig. Je moet een flinke investering doen om zo’n omgeving neer te zetten. Qua servers, licenties en onderhoud ben je eigenlijk gedwongen om uit te gaan van een maximaal personeelsbestand – plus de mogelijkheid tot een beetje groei. Als dán je business in elkaar zakt, valt er bij je IT-omgeving qua kosten weinig voordeel te behalen.

Flexibele IT-omgeving groeit en krimpt mee

Als je kiest voor een flexibele cloudoplossing, kan je je IT-omgeving maandelijks mee laten groeien of krimpen met je personeelsbestand. Heb je er – tijdelijk – tien mensen bij? Dan groeit je IT gewoon met je mee. Honderd medewerkers minder? We hopen het niet voor je, maar je IT krimpt wel gewoon met je mee.

ICT-ondersteuning the Kirema way

Als je kiest voor een flexibele oplossing the Kirema way, kies je voor maximale flexibiliteit. Zo loop je nog minder risico’s en hoef je geen investeringen te doen.  Een minimale afnameverplichting? Doen we niet aan. Van support tot aan de licenties, alles is op en af te schalen. Dat geldt natuurlijk ook op het gebied van security, of je nu groot bent of klein, groeit of krimpt, er worden nooit concessies gedaan op gebied van veiligheid. Wij investeren in overcapaciteit qua apparatuur en mensen, zodat wij onze klanten altijd kunnen bedienen, 24/7. En jij? Jij betaalt gewoon voor wat je gebruikt en hebt altijd inzicht in je IT-kosten. Kun je je met een gerust hart richten op je business.

Meer weten?

Ben jij benieuwd of er iets te optimaliseren valt op IT-gebied binnen jouw organisatie? Interesse in onze flexibele ICT-ondersteuning? Of ben je niet helemaal tevreden met de dienstverlening van je huidige IT-partner? Daag ons uit, we helpen je graag verder. Geef ons een belletje op 0348 – 20 00 03 of stuur een mailtje. Vinden we leuk!

Met persoonlijke groet,

Rainier Kwakkenbos

Ontvang altijd de laatste updates