Jouw bedrijfsnetwerk wordt meer dan ooit zwaar belast, want hoogstwaarschijnlijk wordt er momenteel ook in jouw organisatie veel meer thuisgewerkt dan op kantoor. Jouw werknemers communiceren grotendeels via de digitale weg en ze maken hiervoor gebruik van video vergaderdiensten en productie applicaties, zoals Microsoft Teams en Slack. Deze applicaties zijn handig om mee te werken, maar het zijn ook datavreters. Ze leggen flink beslag op de bandbreedte en dat leidt tot vertragingen in het netwerk en een langere download en upload tijd. Dit is onwenselijk! Gelukkig is er een ideale oplossing: internet via glasvezel.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is de nieuwste bewezen techniek om mee te internetten. De glasvezel is zo dun als een haar. Deze dunne vezels sturen data door met een knipperende laser.

Inmiddels ligt er in Nederland meer dan 200.000 kilometer aan glasvezelkabels. Alle hoofdlijnen zijn van glasvezel en er komen steeds meer aftakkingen, bijvoorbeeld naar jouw kantoor. Hierdoor krijgen steeds meer bedrijven toegang tot deze snelste en beste manier van internet. Maakt jouw organisatie al gebruik van glasvezel? We vertellen je graag wat meer over de voordelen.

Extreem snel internetten

Glasvezel wordt ook wel internetten met de snelheid van het licht genoemd. Met glasvezel haal je de hoogst mogelijke internetsnelheid. Denk aan een snelheid van tussen de 50 megabit en 1 Gigabit per seconde.

Altijd een stabiele internetverbinding

De glasvezelverbinding wordt niet verstoord door factoren als de afstand tot de wijkcentrale of het internetgedrag van medewerkers. Het is minder gevoelig voor invloeden van buitenaf, zoals erosie in de grond waar de kabel ligt of een blikseminslag. Hierdoor kun je in vergelijking met andere netwerken, veel langer zonder problemen of onderhoud gebruik maken van het glasvezel netwerk. Hiermee is glasvezel niet alleen het snelste, maar ook het meest betrouwbare internet.

Super snelle uploadsnelheid en downloadsnelheid

Met glasvezel heb je een hoge up- en downsnelheid. Het is het enige type internet waarbij uploaden even snel gaat als downloaden. Ideaal om bestanden te delen en om thuis te werken! Zo kun je in een oogwenk bestanden digitaal delen, in de Cloud plaatsen, op je computer zetten en foto’s of filmpjes uploaden. Met glasvezel is jouw bedrijf dus veel toegankelijker voor allerhande communicatie en kan er nog productiever worden gewerkt.

Constante hoge kwaliteit

Met glasvezel zijn jouw online vergaderingen via Teams altijd in de beste kwaliteit. Het beeld is scherper, heeft een hogere helderheid en loopt soepeler. Het maakt ook niet uit hoeveel apparaten tegelijk gebruik maken van de glasvezelverbinding, de kwaliteit blijft hoog.

Glasvezel houdt jouw bedrijf in verbinding.

Daarom wordt er in steeds meer bedrijven op deze manier geïnternet. Maakt jouw bedrijf gebruik van glasvezel? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten, ook als je vragen hebt. Neem contact op. Wij zijn jou graag van dienst.

Ontvang altijd de laatste updates