Hoe ga jij om met digitalisering? Wellicht wil je het allemaal zelf regelen en besteed je veel tijd en energie aan het bijbenen van nieuwe ontwikkelingen. Je vindt het namelijk belangrijk dat jouw organisatie functioneel en veilig werkt. Of misschien vind je het lastig om mee te komen met nieuwe IT-ontwikkelingen, omdat je tijd en mankracht te kort komt. In beide gevallen is uitbesteden een goede optie. Sterker nog, het levert meer op dan je denkt. Hieronder lees je waarom.

1. Je bespaart tijd en kosten

Door IT-beheer uit handen te geven aan een deskundige partner, bespaar je zowel tijd als geld. Je hoeft alleen de koers aan te geven. Updates, nieuwe ontwikkelingen, beveiliging en overige IT-gerelateerde zaken worden allemaal door de externe partij geregeld voor een vast bedrag per maand.

2. Je hebt optimale databeveiliging

Het geeft enorm veel rust als je erop kunt vertrouwen dat je altijd en overal veilig kunt werken. Gezien de AVG en het gevaar van DDos aanvallen dient het goed beveiligen van het bedrijfsnetwerk, de cloudomgeving en (mobiele) devices een speerpunt voor iedere organisatie te zijn. Ook op beveiligingsgebied is het slim om het uit te besteden aan een ervaren IT-partij met hoge veiligheidsstandaarden. Zij nemen alles wat bij goede beveiliging komt kijken uit handen, denk aan: two-factor authentication en het regelmatig aanpassen van wachtwoorden.

3. Je kunt flexibel schalen bij groei en krimp

Goede IT is IT die flexibel meebeweegt met de organisatie. Denk aan het meegroeien van de capaciteit van het bedrijfsnetwerk, softwarelicenties, het aantal digitale werkplekken of telefoonabonnementen. Wanneer je dit uit handen geeft, kun je gemakkelijk – door slechts één telefoontje te plegen of één mailtje te sturen – op- en afschalen. Bovendien betaal je alleen voor het daadwerkelijke gebruik en dus nooit te veel.

4. Je krijgt alle IT kosten overzichtelijk op 1 factuur

Als jouw organisatie het allemaal zelf regelt op IT-gebied, krijg je te maken met kosten van verschillende IT-leveranciers. Daar komen ook nog kosten bij van het verwerken van al deze facturen. Je dient met zo’n constructie niet alleen met al die IT-dienstverleners af te stemmen, je betaalt ook onnodig veel voor IT. Bovendien verlies je gauw het overzicht waar je allemaal voor betaalt. Wanneer je het uitbesteedt aan een professionele IT-partij ontvang je alle IT-kosten overzichtelijk op één factuur. Een aanzienlijke besparing van tijd en energie.

5. Je geniet van 24/7 365 dagen per jaar IT-support

Wat als jouw IT-medewerker wegvalt door ziekte of vanwege vakantie, bij wie kunnen jouw medewerkers dan terecht? Regel je een tijdelijke kracht of moeten de rest van de medewerkers even op een IT-houtje bijten? Bij uitbesteding staat er altijd iemand klaar om onverhoopte technische problemen op te lossen. Dat is enorm prettig want zo komen bedrijfswerkzaamheden niet stil te liggen bij afwezigheid van jouw IT-medewerker.

Ben je nog niet goed bekend met het uitbesteden van IT-werkzaamheden en wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op met KIREMA • Personalize IT voor een oriënterend gesprek. Wij luisteren naar jouw verhaal, ambitie en toekomstvisie en bekijken hoe IT en telefonie veilig en effectief voor jouw organisatie kunnen worden ingezet.

Ontvang altijd de laatste updates